Νέα της Top Deal

Η αξία της ασφάλισης

Posted by: admin


«Αν μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη «ασφαλιστείτε» στην πόρτα του
κάθε σπιτιού και στο στυπόχαρτο του κάθε δημόσιου άνδρα, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι, με τόσο μικρές θυσίες, προστατεύονται οικογένειες και περιουσίες έναντι καταστροφών που διαφορετικά θα τις συνέθλιβαν για πάντα…»
Sir Winston Churchill

1. Γιατί ν’ ασφαλιστώ;
Η απάντηση είναι απλή. Σου την προσφέρουν καθημερινά οι εφημερίδες, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. Τροχαία ατυχήματα, εργατικά ατυχήματα, πυρκαγιές, κλοπές, πλημμύρες, σεισμοί, αεροπορικά ατυχήματα ασθένειες και πολλά άλλα. Όλα αυτά είναι προβλήματα της ζωής, για τα οποία χρειάζεσαι την κατάλληλη προστασία από τις οικονομικές επιπτώσεις που θα σου δημιουργήσουν, αν σου συμβούν.
Η ασφάλιση λοιπόν αποτελεί την αποτελεσματικότερη λύση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν οι διάφοροι κίνδυνοι στη ζωή μας.
Το να δημιουργήσουμε κάτι μας παίρνει μια ζωή. Το να το χάσουμε μόνο μια στιγμή.

2. Τι είναι και πως λειτουργεί η ασφάλιση;
Με απλά λόγια, η ασφάλιση είναι ένα κοινό ταμείο στο οποίο συνεισφέρουν οι ασφαλισμένοι για να είναι σε θέση εκείνοι οι οποίοι θα χρειαστεί να ανταπεξέλθουν στις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις πιθανών κινδύνων τις οποίες από μόνοι τους δεν θα ήταν σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν.
Παρόλο που πολλά είδη ασφαλίσεων φαίνονται εκ πρώτης όψεως πολύπλοκα, οι βασικές αρχές που εφαρμόζονται είναι απλές. Οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν την πιθανότητα να συμβεί ένας κίνδυνος και την έκταση των ζημιών
που μπορεί να επιφέρει. Μετά, με βάση τα στατιστικά δεδομένα και τη δική τους γνώση, πείρα και εξειδίκευση, οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν το ασφάλιστρο που χρειάζεται να πληρώσει ο πελάτης για να του προσφέρουν
«κάλυψη» έναντι σωματικού τραυματισμού ή οικονομικής ζημιάς. Όταν συμβεί το ασφαλισμένο γεγονός η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει το συμφωνημένο ύψος της «απαίτησης».

3. Ποια είναι τα οφέλη της ασφάλισης;
Τα οφέλη που μπορείς να έχεις από την ασφάλιση είναι πολλά, με σημαντικότερα τα ακόλουθα:
Ξεγνοιασιά, για σένα και την οικογένειά σου, γιατί στη δεδομένη στιγμή θα υπάρχουν τα χρήματα για ν’ αντιμετωπίσεις τις οικονομικές συνέπειες από οποιοδήποτε αναπάντεχο γεγονός, όπως μιας πυρκαγιάς, ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας.
Οικονομική ανεξαρτησία, γιατί βοηθά στην αποταμίευση και γιατί με την κατάλληλη ασφάλιση όταν αφυπηρετήσεις, για παράδειγμα, θα μπορείς να διατηρήσεις αν όχι το ίδιο, ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής στα χρόνια που έρχονται.
Εκπλήρωση των ονείρων που έχεις για σένα και τα παιδιά σου, γιατί μέσω της ασφάλισης δημιουργείς τα απαραίτητα κεφάλαια για τη μόρφωση και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Απαλλαγή από τις αβεβαιότητες και τα αναπάντεχα της ζωής, που μόνο η ασφάλιση μπορεί να σου προσφέρει.

4. Ποιες ασφαλίσεις πρέπει να έχω;
Ορισμένες ασφαλίσεις είναι υποχρεωτικές από το νόμο, για παράδειγμα οφείλεις να είσαι ασφαλισμένος όταν οδηγείς ένα όχημα ή όταν εργοδοτείς κάποιο υπάλληλο. Από την άλλη, είναι οι ασφαλίσεις που οι δικές σου ανάγκες υπαγορεύουν, όπως για παράδειγμα η ανάγκη προστασίας του εισοδήματος σου ή η εξασφάλιση των σπουδών των παιδιών σου, ή γιατί οι όροι του δανείου που έχεις πάρει από την τράπεζα, μπορεί ν’ απαιτούν να έχεις ασφαλισμένη την ενυπόθηκη περιουσία σου.
Οι ανάγκες σίγουρα είναι διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο κι έτσι δεν υπάρχει η μαγική φόρμουλα που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις από μόνος σου ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα για σένα και την οικογένειά σου.
Εκείνο όμως που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφθείς προσεκτικά αυτά που εσύ θέλεις να διασφαλίσεις και να θέσεις τις ανάγκες σου σε βαθμό προτεραιότητας με βάση τα δικά σου οικονομικά δεδομένα.

Leave a Reply

Your Name: (required)

Your Email: (will not be published) (required)

Your Website:

Your Message:

submit comment