Νέα της Top Deal

Ασφάλιση direct ή μέσω ασφαλιστικού συμβούλου

Posted by: admin

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πωλήσεις «direct» ασφαλιστικών συμβολαίων. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι είναι προτιμότεροι για τον ασφαλισμένο, η ασφάλιση direct ή μέσω ασφαλιστικού συμβούλου;

Το πλεονέκτημα που παρουσιάζουν οι υποστηρικτές της «direct» ασφάλισης είναι η ταχύτητα στις συναλλαγές και στην απόκτηση συμβολαίου καθώς και το χαμηλότερο κόστος λόγω της μη ύπαρξης προμήθειες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Αυτός είναι και κατά βάση ο λόγος που έχει αναπτυχθεί το ποσοστό πωλήσεων ειδικά στο κλάδο αυτοκινήτου στην Ελλάδα μέσω της «direct» πώλησης.
Ωστόσο υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του, που εξηγούν γιατί δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί ο ασφαλιστικός σύμβουλος.

1. Μη επίλυση προβλημάτων. Όλα θα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που ο ασφαλιζόμενος θα αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία θα απαιτούν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τον ίδιο τον ασφαλισμένο, από ότι μέσω του ασφαλιστή, αφού σε κάθε περίπτωση είναι ο ασφαλιζόμενος αυτός που θα πρέπει να «τρέξει» για να διευθετήσει το οποιοδήποτε θέμα. Αυτό θα κάνει αρκετούς να επιστρέψουν στον ασφαλιστικό σύμβουλο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος.

2. Έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις ασφαλιστικές. Γενικά απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει μια αρνητική προδιάθεση και μια φοβία ότι ο ασφαλιζόμενος δε θα έχει την εξυπηρέτηση που του αξίζει ή ότι μπορεί να υπάρχουν κρυφοί όροι. Ο ασφαλιστής από την άλλη, ναι μεν είναι διαμεσολαβητής, αλλά είναι συνήθως ο γνωστός ή ο φίλος, αποτελεί σύμβουλο, που θα καθοδηγήσει τον ασφαλιζόμενο και θα του προσφέρει λύσεις εκεί που η ασφαλιστική ίσως δημιουργεί κωλύματα.

3. Έλλειψη επιλογών. Τα direct πακέτα ασφάλισης προσφέρουν πολύ συγκεκριμένες παροχές, οι οποίες διαφέρουν από τις ακριβείς ανάγκες του ασφαλιζόμενου. Από την άλλη πλευρά, ο ασφαλιστικός σύμβουλος παρέχει πακέτα βασισμένα στις ανάγκες του ασφαλιζόμενου και δίνει τη δυνατότητα επιλογής ασφάλειας στα μέτρα του κάθε ασφαλιζόμενου.

4. Ο ασφαλιστής είναι σύμβουλος. Ο ασφαλιζόμενος πάντα θα νιώθει την ανάγκη να έχει έναν σύμβουλο, τον «άνθρωπο του», ο οποίος θα του δίνει ότι χρειάζεται και θα είναι στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν αυτό έρχεται με υψηλότερο κόστος. Οι direct ασφάλειες είναι απρόσωπες, ενώ ο ασφαλιστής είναι έμπιστο πρόσωπο που δίνει λύσεις και καθοδηγεί τον ασφαλιζόμενο, μεσολαβεί και διεκδικεί τα συμφέροντά του.

Leave a Reply

Your Name: (required)

Your Email: (will not be published) (required)

Your Website:

Your Message:

submit comment